WK綜合論壇, WK综合论坛

查看:8833 回復:17 發表於 2021-4-21 01:18:29
累計簽到:1303 天
連續簽到:8 天
VIP精品區,資源無限好賺金任務區,輕松賺金幣
加入VIP,享受高級特權宣傳賺金又升級,超級棒

羅湖恐怖事件(100%真人真事) [複製鏈接]

羅湖恐怖事件(100%真人真事): n2 Y4 o! r) `1 P  b
! a" i, k& F' W* m* _
時間: 農曆七月十四、十一點三十分  }8 R1 `+ u6 Q# v# r/ v3 H
地點: 羅湖出境大樓
4 J1 m) `& n& T. \
; B. m! t; P5 z3 {) x7 g9 p$ r# z本人係羅湖某department 職員、個曰係農曆七月十四、係十一點半既時候、已經冇咩人過關.7 n! L, e6 U+ x9 @1 E
所以個大出境大樓已經冇咩人喇. 0個個時候因為我要寫log book 既關係、所以係一個黑暗既角 ) {8 f; N& g. @5 L% J+ \8 X
落度寫、順便偷下懶、等收工.
' J% E/ G0 [; v! _  f# ~
. {2 x3 k3 C0 ?, h突然、有隻手係我背後度搭落黎、用低沈既話氣叫: "亞sir". 咁我向後一望、係一個大摡80   A( u5 F! s0 o' C
歲既亞伯. 然後個亞伯拎住自己張身份証、問我:"亞sir、點樣可以取消張身份証、申請死亡証呀?".6 Q% A. I, |9 u( t8 `( g& r; S. p
我當時望下張身份証、以為自己眼花、所以再望多幾下、點知真係個亞伯個樣. 我心諗唔係咁邪呀、==
) g8 H- [% u( x0 Q/ b彩又唔見我中.
6 _' D6 f5 p6 u5 l) V我即刻嚇度標冷汗、腳又震,勁想走、但係又唔走得、因為著住制服. $ |5 v) I/ `7 J" R2 S

+ A4 g+ Y- x2 k我靜左十幾炒、之後我就扮冷靜、同佢傾計.5 d5 s. V! @* X, c. L
我問: "幾時唔係度架?". e6 @" M2 H) L  k0 _
亞伯眼濕濕咁答: "早兩曰囉、無端端咁就唔係度喇."
/ R$ h7 S! Z( d我當時想叫出黎、但係又驚我一叫、個亞伯俾我鬼樣我睇.6 s# H* Z! h& R( f3 h: C2 N
我再問: "係邊度過身架?"  S9 `, X+ [1 S$ b) o
佢答我: "係深圳."
% Q' Z6 Z, Q1 n4 T* k咁我就問: "咁我以家有咩幫到你呀?"6 L& y, R$ d; P& j# F3 a5 {
佢就話: "咩都唔洗、淨係幫我老婆申請張死亡証. 3 U! D$ Z. W" J! w9 B; ], D
我就話: "你老婆、乜唔係你咩?"
+ a5 u' C9 F: u* }5 b佢話: " 大吉利是、我老婆、唔係我呀."( j1 e( ]4 X9 K$ I  e
我話 :"咁你又拎你張身份凡証俾我睇?" ( O4 @2 V; I$ x1 [2 q  a  G. }: W: V" j! P
佢話: "下、係我個張咩." 跟住佢就望一望、拎左第二張出黎. 佢話: "亞sir、唔好意思、我老得滯、眼
+ N- F+ u; m( n( Q: `4 `8 N花、睇錯左."
( |2 }, u5 e) t2 }+ ]2 M7 p我就足足鬧左佢成十分鐘、話: "唔好玩喇亞伯、嚇死人喇、七月十四攪d咁既野......"
6 p& o6 G$ l* M& C* e4 L, d8 |1 a個亞伯就好唔好意思咁、係咁話對唔住.....7 O' p6 F- M: y: ~# k/ m
. q) _. U( W9 c4 g0 Y
真係100%真人真事、全羅湖同事都知...我個時真係好驚、諗番都幾好笑....見過咁多次死人都冇今次咁 " b: f& B; P3 g2 r, e& D, c
) G5 r4 U3 K- b8 J) \
桃妖视频站,海量在线视频任你播
累計簽到:355 天
連續簽到:7 天
感謝大大的辛勞分享!我會繼續在WK關注大大的文章!
累計簽到:87 天
連續簽到:1 天
都是一些文字的描述沒有照片的佐證
累計簽到:8 天
感谢分享,感觉头皮发麻了
累計簽到:1089 天
連續簽到:7 天
感謝大大的辛勞分享!我會繼續在WK關注大大的文章!
累計簽到:1146 天
這個我收藏了!謝謝分享!WK的資源越來越豐富,這少不了大大的辛勞!
累計簽到:38 天
連續簽到:20 天
這個我收藏了!謝謝分享!WK的資源越來越豐富,這少不了大大的辛勞!
累計簽到:2 天
感謝大大的辛勞分享!

回復樓主 親!! 現在是後半夜!妳失眠啦?餓啦?通宵加班?還是想WK啦?

分享同時學會感恩,一句感謝的話語,就是最大的支持!  歡迎交流討論